Monday, December 31, 2012

Happy New Year


Another sweet memory with classmate

Assalamualaikaum semua wah tak sangka sem nie sem last kiteowg (insyallah) after 2 tahun setengah study sini.. rase macam baru je masuk sini. teringat masa awal2 masok sini macam2 dugaan mai.. first day sini je dah takde suara langsung time tuh baru la rase nikmat nyer ade suara and time tuh jugak banyak nyusahkan kawan2 terutama si Qila Latipp so time tu la die jadik juru cakap ai for the 3-4 days. then nyusakan yatt bile ai asyik kene buli ngn bella si toyol.. wah teringat kat si toyol tuh.. huh sumpah benci,sakit hati and kadang2 rase macam nape la die hidup kat dunia neh..nanti dah blah dari sini mesti rindu semua neh =( 

Ok2 dah terpesong dah dari tajok entry hahahhahah...so bersempena dengan sem last,kiteowg semua dijemput untuk join majlis pra graduan dekat Hotel Equatorial Melaka.. event ni best la jugak sbb kiteowg semua neh HANTU CAMERA... so tempat ni masok la ngan jiwe kiteowg hahaha.. jom layan gambar..


Majlis Pra Graduan on 20 December 2012


Ni untung nyer name stating dengan D dapat duduk meja depan.. hahaha so sape pasni nama anak letak la start dengan A ke AA ke baru la anak dok depan time konvo pon mane anak kite die panggil dulu kan..

 

=)


Disebabkan pukul 6 stengah da kene bangun bersiap sebab konon nyer bus gerak g hotel pukul 7 kate nyer la kan... tp hampeh kul 11 baru event start...so dengan muke tk siap la ai masok hotel.. pagi2 mane ade mood nk mekap2 kan..


With kak yong owg yang banyak berjaya dalam menyumbangkan transport kat kiteowg sepanjang sem 4 and 5.. tq kak yong jase mu akan dikenang 


Siti Peroz hantu camera.. hahahah sory beb


With ana bride wanna be =)


Eh sape neh???


Dah name pon hotel kan..mesti la ade makan2 nyer kan.. so makanan die sangat2 sedappppp and banyak gilerrr rase nye kiteowg 8 owang makan pon tak habess..

                       

So ini jelah yang sempat capture yang lain semua just sempat masok perut je


Menyemak alam kat table owg lain...


course mate


With ex-roomate 


Acara lepas makan2 wajiblah acara bergambar kan


Classmate.. mish u all


Bergambar lagi


Dan lagi


Lagi


And last one...


 Jejaka hangat om5B


Haaa kenal tak sape neh... Twins Diera & Yana


Kami lagi..


Our Lecture with our "ketua kelas" 3 sem berturut2 menang tanpa bertanding


Ok cau... jumpe korang ramai2 macam nie time konvo pulak... good luck korang semua.. 



















Monday, November 12, 2012

Resepi: Kek Batik





Bahan-bahan
  • 1 paket Milo (yang kecik tu haa)
  • 1 paket biskut marie (patahkan kepada 4 bahagian)
  • 1 ketul butter 250g 
  • 1/2 tin susu pekat manis 
  • 1 cawan air
Cara-cara

  1. Cair kan butter dengan 1 cawan air
  2. Masukkan milo kacau sampai milo larut semua
  3. Kemudian masukkan susu pekat, kacau sebati
  4. Last sekali masukkan biskut kacau, kacau sebati tapi jangan kacau lama sangat nanti biskut tu lembik/lemau..
  5. Then masukkan biskut dalam bekas
  6. Simpan dalam peti ais lebih kurang 1 jam 

Saturday, November 3, 2012

kenapa? kenapa? kenapa?










kenapa hari ni hari sabtu... esok hari ahad luse hari isnin... malas giler2 yang amat nak start kelas balik... mood cuti tak habes lagi neh cuti seminggu lebeh rase macam cuti 3 hari jer.. assgmnt pon 1 pon tak bersentuh lagi nie.. acaner neh??? sambung mc kah?? ponteng kelas kah?? oh tidak!!!!!


Tuesday, October 30, 2012

kedah here i came =)

hai u olls cheq nak habaq mai neh.. cheq kat kedoh nie..=)
actually my sister masok wad ari nie esok die nak operate, ade masalah sket dekat ovary die...
so u olls please doakan supaya selamat semua pembedahan neh... amin =)






pic with payen 



Saturday, October 27, 2012

Happy Sweet 22 Birthday bahagian 2 =)

 
sambungan entry ni.
 Today really make my day.. happy sangat2 bile dapat shopping dengan family, sampai berejam2 kat sogo pon tak terase sangat, lagi pon tadi  kat sogo manusia tak ramai sangat almaklumlah skarng semua orang masih lagi sebok beraye kan.. so mane2 umat yang tinggal di bandar terutame nye time2 macam ni la bole kuar gi mane2 tampa jem.. alkisah nye ni semua hadiah birthday yang lepas hari tuh umi abah baru berkesempatan nak bagi.. lagi pon time birthday ai tak balik kl so ni da balik time ni la nak balas dendam kan.....
 
 

 
Handbag Coloris dari myUmi
 
 
Jam B.U.M dari myAbah
 

 
Jeans diri sendiri yang rembat murah giler harga dalam RM38 je tak silap
 
 
 
Disebabkan ai ni pantang nampak mekap.. so sempat la rembat mekap sket2 then dengan muke tak malu suh umi bayarkan..=)
 
 
 
 

Thursday, October 25, 2012

alahai macam mana nie

salam 1 malaysia semua & selamat pagi u ollss... ermm ai baru jejak kaki kat gombak neh semalam tengah hari.. nak citer neh belum jejak kaki kat umah lagi dah mentekedarah dah acane nak diet neh, rosak,punah la program diet ai neh.. orang cakap kalo kite kat umah potensi nak diet tu sangat2 la susah kan..yess ai sokong 200% huh over nyer..
 
so belum sampai umah lagi ai dah ajak umi makan neh..
 
 


Rojak mee & cendol nyum2 sedap dari melake lagi dok ngidam bende alah ni tu yang sampai2 je kl tak sampai umah lagi dah mencarik bende alah nie =)


Sampai2 je kat umah lapar lagi... mak ai perut dbkl ke ape neh... so umi tak sempat masak ai ape lagi pong pang pong pang kat dapor maka jadi lah bubur ayam ala mcd neh...
 
 
then malam nyer pulak abah balik tapi tak makan lagi so decide2 nak makan luar, so semalam kiteowg gi makan dekat Dagang Avenue Ampang, banyak makanan best2 kat sini..
 
 
 
Ika punyer burger bakar daging RM10.50, ai rase jugak & sangat sedappp oke
 
 
Umi punyer nasi sup set E RM8.00
 
 
Abah & Fahmi punye ni pon sedap + lazatnya..
 
 
Ni ai punyer RM1 1 cucuk so ai pon belasah sampai 6 cucuk =)

 

Tuesday, October 23, 2012

Bumi Akan Bergelap Pada 23, 24 Dan 25 Disember 2012



Pihak NASA menjangkakan akan berlaku fenomena bumi akan gelap selama 3 hari iaitu bermula pada 23, 24 dan 25 Disember 2012. Apakah ini satu bencana atau anugerah? Entah benar atau ke tidak hanyalah jangkaan manusia sahaja.
Para Saintis NASA menjangkakan perubahan alam semesta dengan kegelapan penuh pada bumi selama 3 hari bermula pada 23 Disember 2012 bukanlah akan berakhirnya usia dunia, tapi ini adalah “Penyejajaran Alam Semesta“, di mana matahari dan bumi akan berada pada satu garis lurus untuk pertama kalinya. Bumi akan bertukar tempat dari dimensi ke 3 ke dimensi 0, lalu bertukar lagi ke dimensi ke 4.
Semasa proses pertukaran ini, seluruh alam akan menghadapi perubahan besar, dan kita akan melihat dunia yang baru (Dark of the Earth). Dunia gelap tanpa sinar, tanpa cahaya matahari.
Semasa kejadian ini berlaku, bersedialah, ketenangan amatlah diperlukan, saling berhubung antara satu sama lain, berdoa, dan terus berdoa. Beristirehatlah di rumah selama 3 hari tu
Banyak perbahasan tentang apa yang akan terjadi 3 hari tersebut tapi ramai yang tidak percaya. Gini je lah!, kita tunggu dan lihat je lah nanti pada 23, 24 dan 24 Disember 2012 tu, ni hanyalah jangkaan atau ramalan manusia je, tak pasti. Tapi kalau benar-benar terjadi, sekurang-kurang kita dah tahu dan bersedia menghadapi dunia baru selama 3 hari tu nanti.
Hanya Allah yang Maha Mengetahui segalanya, wallahu ‘alam.
source = here




Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia




Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) diwujudkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dengan objektif untuk membantu meringankan perbelanjaan siswa di Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara.
 
KADS1M diberi secara percuma kepada pelajar-pelajar IPT yang menepati kriteria-kriteria berikut:
  • Mengikuti pengajian jangka panjang yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas (sijil, diploma, ijazah dan ke atas);
  • Pengajian sepenuh masa; dan
  • Warganegara Malaysia.
Diskaun yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian adalah bagi pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih dan tertakluk kepada kadar, terma serta syarat yang ditetapkan oleh syarikat masing-masing.

  • Buku & Alatan Tulis
  1.  MPH Bookstores
  2.  Imlaq Book Centre
  3.  BORDERS
  4.  RONA
  5.  Kiang Trading
  6.  Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad
  7.  Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
  8.  Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
  • Kelengkapan Sukan/ Peralatan / Pakaian
  1. Bata
  2. iFamily
  3. Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad 
  4. Texline Lino
  • Klinik / Optometri / Cermin Mata
  1. Poliklinik An-Nisa'
  2. Qualitas Health
  3. Focus Point
  4. Menara Optometry
  • Makanan Dan Minuman
  1. KFC
  2. Daily Fresh
  3. A&W
  4. Coffee Berry
  5. The Chicken Rice Shop
  6. Restoran Kenny Crab
  7. Sweet Chat
  8. Legend's Claypot Bariyani House
  9. Dubu Dubu Seoul Food
  10. My Java Coffee
  11. Pancake House International
  12. Station One Cafe
  13. Gloria Jean's Coffee
  14. Bangi Kopitiam
  • Hotel dan Penginapan
  1. Ancasa Hotels & Resorts
  2. Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
  3. Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
  4. Jerejak Rainforest Resort Penang
  5. Ancasa Express Pudu
  6. Tune Hotel
  7. Leo Express Hotel
  8. Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
  9. Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad
  10. Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad
  11. Koperadi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad
  12. Rakyat Travel SDN BHD
  • Saloon/ Produk dan Pusat Kecantikan
  1. Foot Master
  2. Paris Hill
  3. Proactiv
  4. Clara
  5. Koperasi Puteri Terbilang Malaysia Berhad
  • Produk IT
  1. Koperasi Celcom Berhad
  2. Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad
  • Lain-Lain
  1. BKZ Bikerz (Motosikal)
  2. Roller Star Arena (Kasut Roda)
  3. Double Site (Helmet / Aksesori Motor)
  4. Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad
  5. Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad
  6. MYDIN






Saturday, October 13, 2012

Gemuk & Bahagia????

salam semua best hujung minggu? ermm orang cakap kalo badan naek makna nyer bahagia.. tapi ai neh badan naek la idup sengsara u olls


Semangat diet tahun 2011 time neh tengah praktikal so boleh la diet2 sket, mane tak nyer balik keje smpai2 je umah mandi2 buat ape2 yang patut then tdo... smpai dengan family sendiri pon tk sempat nak lepak2 depan tv dah.. so lame2 badan pon dah maintain dalam 50 kg kot time ni. orang cakap badan bole kurus kalo kite bz keje.. so skrng da tk sabar nak start praktikal balik..hihihhi


Ni gambar terbaru badan dah macam rupe tong drum dah...=( tapi skrang tengah diet balik nak berat 50kg balik sebab banyak baju da tk muat =((..tapi serius susah nak diet bile dikelilingi kawan2 yang suke makan.. takpe take it as cabaran hidup kan.. harap2 diet kali nie bole la trun sket.. orang cakap diet bukan untuk cantik semata2 tpi nak jaga kesihatan.. bile badan dah berisi penyakit pon mudah je mai terhegeh2 nak kawan ngan kita kan.. so wish me luck untuk proses pengurusan berat neh..