Wednesday, June 5, 2013

Novel Teduhan Kasih Best!!Muka depan novel


Muka belakang novel 


Sinopsis Novel Teduhan Kasih

"Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? Eh! Kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. Aku tetap ceraikan kau!" -RYZAL. 

Sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku dalam keadaan begini. Ketika aku mengandungkan anaknya, dia melafazkan talak. 

Dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi di dunia ini dan jalan yang bakal aku lalui sangat gelap, dia hadir menyuluh kegelapan itu. Sekali gus meletakkan aku di tengah-tengah persimpangan di antara keikhlasan dan kenangan semalam. 

"Sebab kita ada Adam. Kita nikah sebab Adam. Apapun yang berlaku, kita hanya fikirkan tentang Adam. Lagipun abang dah bosan hidup begini. Hidup abang benar-benar kosong. Tapi sejak abang kenal Adam, seperti hidup abang terisi dengan sesuatu. Abang mahu kita hidup sebagai sebuah keluarga. Abang tahu pintu hari Iffa tidak akan terbuka untuk mana-mana lelaki lagi, tapi tolong fikirkan cadangan abang ini." -EHSAN. 

Aku benar-benar terperangkap. Sedangkan lelaki yang aku cintai separuh nyawa juga dengan mudah berlaku curang. Inikan pula dia, lelaki yang aku sendiri sedia maklum akan masa lampaunya yang kotor. Kelak akan adakah bahagia untuk aku dan anakku? Namun aku tahu hanya dengan Ehsan saja kami menumpang teduh. 

Review ai: 

  • ai suka sangat novel ni, lain dari yang lain, 
  • best,sedih,touching,terharu,happy ending 
  • jalan cerita yang menarik, cepat, 
  • bahasa yang diguna tak broken sangat, sebenarnya ai tak berasa suka bace novel yang bahasa sangat2 pasar, bangku, ai suke pakai bahasa standard, romentik..hehehe (contoh nyer kalo guna word "gua" kan lebih elok guna word "saya") paham dak?
  • suka sebab cerita ni tak tergantung & yang penting happy ending
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ps: sapa2 yang nak ai review barang jualan secara PERCUMA boleh contact ai di dzuhairah@yahoo.com / fb:eyradzuhairah


UOLLS YANG BAIK HATI TOLONG KLIK SINI BOLEH TAK


No comments:

Post a Comment