Saturday, February 23, 2013

Resepi: Baby Cekodok Pisang


Assalamualaikum semua, selamat petang uolls..
dah minum petang ke semua? hari ni ai terlebih rajin sket, pagi2 lagi dah bangun buat cekodok ni haa, pagi tadi buat pastu simpan peti ais bagi die naek sket baru sedap nak goreng kan..ai nyer perinsip kalo dah buat tu kena ler shared resepi kan jadik uolls pon boleh jadik rajin majin macam ai heheheh. ermm kot2 nanti ade owang tanye nape ade word "baby" kat cekodok tuh.. hehehe sebenarnyer cekodok ai ni kecik2 jer, comey2 jer, haluih2 je, so that why name die "baby" kat dpan tuh.. saje je ai goreng kecik2 nak buat skali telan je takyah penat2 nak gigit2 lagi



Resepi Baby Cekodok Pisang
Bahan-bahan:

  • Pisang Emas dibawa belayar (hypothesis: "semakin banyak pisang semakin sedap cekodok"
  • 3 Cawan Tepung Gandum 1Malaysia ( i ♥ malaysia)
  • 1 Cawan Gula Pasir
  • 1 Sudu Kecil Baking Powder ( bukan baby powder yer puan2 sekalian )
  • Air Secukup nya
Cara-cara:
  1. Pisang tadi kita lenyek2 kan die 
  2. Dah penat tangan lenyek2 pisang, masukkan gandum, gula, baking powder, air secukup nya
  3. Gaul sebati jangan cair sangat adunan tadi biar sedang2 jer 
  4. Simpan dalam peti air dulu bagi adunan tu naek dulu
  5. Goreng lerrr ape lagiiii





No comments:

Post a Comment