Tuesday, March 19, 2013

Ketone Strip untuk Pengamal Diet Atkins

Assalamualaikum uollss sehat ke? ermm ai ni sehat je selalu & dah terlebih2 sehat dah ni.. So kalo uolls nak tahu, hari ni hari ke 2 ai diet..heheheh diet lagi kan... erm harap2 dapat la bertahan diet ni sampai hari jumaat ni.. nak try diet seminggu dulu tengok macam mana, banyak mana berat turun..

So macam biasa la, ai ni pengamal diet ATKINS.. so ari tu ai dah order keton strip dari kawan fb ni, actually dah 3-4 hari dah barang sampai, tapi yelah kang baru semalam ai diet, then baru petang tadi ai try guna keton strip nie.. result nye ni haa


purple means ai kurang air.. 

eh jap2 uolls taw tak keton strip tu ape??? ok2 meh nak citer, bagi pengamal diet atkins, keton strip ni sangat2 la membantu sebab macam uolls taw diet atkins ni "more protein less carb" so keton strip ni fungsi die nak detect carb yang ada dalam badan kita. benda alah ni jugak sambil2 tu dia ditect proses KETOSIS dalam badan kita, eh2 ketosis tu menatang ape pulak,,, heheheh ketosis tu proses membakar lemak dalam badan laa.. ok ada paham anak2??


Ni haa rupe keton strip ai, kalo uolls nak beli, dia ada macam2 jenis brand taw, so uolls tinggal pilih je nak yang mana 1. dalam 1 botol ni ada 50 strip, so boleh la tahan 2-3 bulan sebab kita bukan test hari2 pon carb kita ni.


Warna2/ tahap2 ketosis dalam badan


Putih (Negative) – Menunjukkan anda bukan di peringkat ketosis iaitu anda masih mengambil terlalu banyak karbohidrat dalam diet harian anda.

Merah sangat muda (Trace) – Anda dalam keadaan ketosis iaitu pembakaran lemak kepada tenaga sedang berlaku. Walaubagaimanapun anda masih belum di tahap yang ideal.

Merah muda (Small) – Ini adalah bacaan ideal di mana anda dalam keadaan ketosis dan corak pengambilan karbohidrat / pemakanan anda adalah betul.

Ungu muda (Moderate) – Anda dalam keadaan ketosis yang agak tinggi. Kemungkinan besar badan anda memerlukan lebih air.

Maroon / Ungu (Large) – Ketosis terlalu tinggi dan tubuh anda amat memerlukan air dan anda perlu mengambil karbohidrat dalam diet anda.

2 comments:

  1. beli kt mana sis
    boleh kasi link tak

    ReplyDelete
  2. Sepanjang kita diet atkin . Selama tu la ketosis berlaku ea sis ?

    ReplyDelete