Tuesday, August 28, 2012

Revolusi penjagaan muka eyradzuhairah sepanjang 10 tahun

salam.. almaklumlah dah nama pon perempuan.. pantang nampak iklan kecantikan mesti nak try kan... so sepanjang hidup neh dah beberape kali bertukar2 pencuci muka, krim muka dan lain-lain...jom check it out......

 
Sabun susu kambing
 
baru-baru nak masuk alam remaja mane la reti bab-bab kecantikan.. so ape umi beli pakai jelah lagi pun awal-awal remaje kulit muke aku takde la bermasalah sangat. time ni tak reti lagi nak berkrim-krim muke, cuci muke pon ni haa pakai sabun seketul neh,

 
Krim Temulawak
 
dah lama-lame makin pandai la nak jaga muke, suh la umi beli bende alah ni.. time2 nie benda ni tengah top... time tuh aku darjah 6 kot tk silap.
 
 
Sabun betik
 
disebabkan bende ni pon tengah top dalan tuh (2001-2002) so aku pon try la jugak pakai ni.. mula-mula cilok kak ja nyer dulu (sepupu) lama-lama dah serasi umi la tolong belikan 1 lagi pon sabun ni comel bentuk macam betik kan
 
 
 
Fair & lovely
 
time zaman dulu2 brand nie famous kan.. sekarang je tak brape nak top.. pakai sekejap je sebab nak putih tapi tak putih-putih jugak.. time kat sekolah aku dulu hitam legam...=(
 
 
 
Ponds
 
ponds pun salah 1 brand yang lama kat malaysia.. dulu pakaging dia simple je sekarang dah cantik sket dah. dulu lepas frust dengan fair & square hehehe terus bertukar ke ponds.. kire ok jelah tak putih pon... still hitam legam jugak & start pakai ni la jerawat batu naik kat muke.. omg banyak gilerrr
 
 
Hazeline
 
dah nak putih sangat terpakse la pakai nie pulak... tapi tak suke sebab die lambat nak meresap kat muke.. pakai kejap je pastu bagi kat sape tah.....
 
Safi
 
ni pon brand yang still famous sampai sekarang.. pakai yang ni ok la muka da putih sikit yang penting kulit muke da licin dan just tinggal parut-parut letusan gunung berapi je.. lame gak pakai tp still tak hilang-hilang parut,,
 
Olay
 
dah puas pakai safi.. pakai olay pulak.. nie pakai sebab terpengaruh dengan sepupu (kak ja)... tak berapa suke sebab krim die lambat nak meresap kat kulit muka
 
 
Eversoft
 
disebabkan suka tukar-tukar prodak habis kulit muka jadi rosak.. so try eversoft kejap sebab time nie dalam tingakatan 1-2 kulit muka tumbuh banyak giler jerawat & jeragat..
 
 
Shurah
 
time aku form 3 kot, abah & umi pakai bende alah ni, aku pon try la jugak time muka still tak ok jugak muke jadi sunburn makin teruk, jerawat & jeragat pon bermaharajalela hidup aman damai kat muka aku
 
 
Garnier
 
dalam form 4 kot ni first time aku beli sendiri set ni after dapat duit kutu.. pakai ok la time tuh dapat beli nie dah bangga giler..
 
 
Nivea Aqua
 
beli saje-saje time ikot abah & umi soping barang dapur kat giant... dah beli tu kene la pakai kan... tapi beli sebulan peram dalam almari baru aku pakai.. ok jelah nivea neh pakai je muke kite jadi sejuk & fresh.. time ni aku dah nak spm kot tak silap...
 
Clean & Clear
 
pakai kejap-kejap je.. time nie tengah cuti abis spm.. pakai pencuci muka je cream langsung tak pakai akibat nyer naik jerawat halus kat muka.. huh padam muka aku
 
 
 
Loreal & Biore
 
time beli time dekat-dekat nak masuk unikop dulu.. pakai lama jugak dekat 1 sem ok masalah muke itam legam & jerawat kecik-kacik makin hilang.. happy =)
 
 
Syahirah
 
time ni impak farah af kuat... so bertukar la ke syahirah..time tuh farah jadi duta syahirah..

 
Gel Pengelupasan Syahirah
 
paling suke dalam banyak-banyak produk syahirah... die nyer gel sangat likat & ade bijik2.. bile kat muke.. kite tonyoh-tonyoh pon tk sakit tapi kulit mati memang mati lahh...

 
Safi Rania Gold
 
time nie dah perasan tue (last sem kat unikop)... so pakai la safi rania gold sebab konon nyer nak mencegah lingkaran & kedut-kedut kat muka time dah kerepot nanti...
 
 
Eucerin
 
disebabkan nak kulit muka cantik.mulus,putih berseri gi la jumpe doktor ngadu nasib pasal kulit muka.. so doctor suggest pakai bende ni.. dalam rm70 kot 1 set.. ok la best cume die tkde spf je... kulit dah ok cume gelap sket.. time nie tengah praktikal kat medan tuanku...
 
 
St Ives
 
beli nie as scrub sebab terpengaruh dengan review fyna here
 
 
Sirna Sari
 
Pakai 1 sem je time kat uitm melaka.. ok la muka da cantik sket...
 
 
 
Hada Labo
 
disebabkan sirna sari susah nak beli.. asyik tkda stok je... g watson beli set ni nak try... tp tk best pon.. kulit makin berminyak...
 

Nano White 
 
Ni baru je beli semalam, tk pakai pon lagi... dah pakai nanti aku buat review yer.....
 
 
 
 

10 comments:

  1. salam..
    masih kekal dgn safi smp skrg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullillah pengguna yang setia...=)

      Delete
  2. haha.. sama la tu..ntah brp puluh jnis produk dah try sejak remaja.masih x jumpa yg sgt berkesan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dah mane nyer perempuan tak cube2 product lain mmg tak sah kan

      Delete
  3. wah...banyak produk di cuba...saya dulu gune sabun betik ngn fair & lovely je...pastu skang just ronasutra dan sabun betik...huhu...


    jom join contest saya : http://bluepinkiey.blogspot.com/2012/08/contest-menangi-hadiah-berupa-wang-rm60.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni dari zaman2 remaja lagi neh... nak carik yang betul2 sesuai ngn kulit kite susah kan....contest?? insyallh akan dijoin tak lama lagi....

      Delete
  4. wah banyaknya tukar.tabiklah akak ni.hehehehe.produk orang dewasa pun aka pakai macam safi rania gold tu.nak jumpa doktor tu kat mana eh...kat klinik biasa ke?ataupun dekat klinik khas?

    ReplyDelete
  5. nk dptkn sirna sari leh cri sy d fb yea.. https://m.facebook.com/nurasyikinyahya

    ReplyDelete