Bahan-Bahan:
sebelah atas tu biskut arab/crystal ball resepi.....resepi arab/crystalball |
150gm tepung jagung
50gm susu tepung
180gm minyak sapi
100gm mentega
100gm gula icing
1sudu kecil esen vanila
Buah kurma yg dipotong memanjang,
lebih kurang 6 hirisan drpd 1 biji buah kurma
Castor sugar ( untuk tabur diatas biskut)
Cara-Cara:
1. Putar gula icing, minyak sapi & mentega hingga sebati.
2. Kemudian masukkan susu tepung dan esen vanila, putar hingga sebati.
3. Masukkan tepung.jagung & tepung gandum, uli dgn tangan hingga sebat dan menjadi dohi..
4. Bentuk doh sekecil ibu jari, dan letakkan satu hiris buah kurma, kemudian bentuk memanjang.
5. Tekan atasnya dgn garfu utk bentuk ulat.
6. Bakar pada suhu 160'c.
7. Sesudah diangkat dr oven taburkan castor sugar diatasnya sebagai hiasan.
No comments:
Post a Comment