Wednesday, August 15, 2012

Resepi: Puding Karemel


BAHAN-BAHAN

 

  1 Sudu   Esen Vanila                   1 Cawan Gula                  1 Sudu Tepung (supaya puding tak lembik)              


  

4 Sudu Gula                                    9 Biji Telur                    1 Tin Susu Cair
(untuk buat gula hangus)

                                                    CARA-CARA

\
1. Pecahkan telur dan pukul sehingga kembang




2. Masukkan tepung, esen vanila dan gula kemudian pukul sebati


3. Masukkan susu cair


4. Pukul sampai jadi macam ni

5. Jom buat gula hangus.. panaskan gula jangan tambah air taw


6. kacau-kacau sampai jadi macam ni


7. Masukkan gula hangus dalam bekas


8. Masukkan puding dalam bekas


9. Kemudian kukus selama 30 minit.. jangan lupa balut penutup kukusan dengan kain untuk mengelak air masukkan dalam puding


Tadaaaa da siap. selamat mencuba kawan-kawan















No comments:

Post a Comment