Thursday, January 10, 2013

My diet supplement

Assalamulaikum haish skunk ni dah musim exam bagi student degree uitm & ipta/ipts lain, & ai sendiri pon dah habes 3 dari 7 paper.. ermm senang  ke susah tuh normallah kan exam kan tak kan nak bagi soalan level budak sekolah menengah pulak kan ni musim2 exam pon sempat lagi nak berblog2 bagai actually tbe2 terpikir nak shared something ngn u olls pasal my supplement pills. sekarang ni makan ni jer every day. bagus taw semua neh tk caye ce google carik kebaikan semua jenis pill neh..




Bio-Life: Fish Oil 

  • Jantung yang sihat
  • Sistem pertahanan tubuh yang kuat (immune system)
  • Sendi dan tulang yang sihat
  • Buah pinggang yang sihat
  • Mood yang stabil
  • Kekuatan dan stamina
  • Mengawal paras kolesterol
  • Kurangkan risiko Alzheimer's disease

21 Century: Lecithin

  • Lecithin membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.
  • Ia mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.
  • Supaya otak kita cerdas
  • Mengurangkan nyanyuk pada org-org tua.
  • Ia mengekalkan kandungan air dalam kulit
  • Lecithin mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak.
  • Lecithin merupakan emulsifier yg kuat. Dia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.
  • Membantu pengaliran lemak.
  • Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan.
  • Menggalakkan metabolisme lemak dan mencegah hati berlemak.

Shaklee: Vita-C

  • Menghilangkan parut jerawat 
  • Melicinkan kulit 
  • Mengecutkan jerawat 
  • Mencerahkan kulit 
  • Kulit nampak glowing 
  • Mengatasi masalah kulit kering 
  • Mengatasi masalah bibir merekah 
  • Mengatasi masalah kulit 
  • Melembapkan kulit 
  • Menegangkan kulit
  • Membantu mengawal atur kitaran haid 
  • Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS)-iritasi, sakit kepala, sakit payudara, kesenakkan dan kekejangan perut
  • Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj
  • Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri -bermanafaat kepada kulit yang kering, tua atau berminyak.
  • Melegakan ekzema dan alergi kulit
  • Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kilit kepala yang gatal
  • Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah

3 comments:

  1. Slim-Fizz is a distinct appetite suppressant which is containing the ground-breaking fibre Glucomannan, which is a natural soluble fibre derived from pure Konjac.

    ReplyDelete